Kisiskolások százai lepték el a BME-t

(mno.hu)

Idén második alkalommal rendezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az általános iskolás fiataloknak szóló egyhetes nyári táborát, a gyerekegyetemet.

Kétszer egyhetes „egyetemi oktatást” tart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hétszáz általános iskolás számára. A gyerekegyetemen a fiatalok különböző előadásokon, valamint kiscsoportos, szemináriumi foglalkozásokon is részt vesznek, melyeket az intézmény oktatói tartanak. A kisdiákok olyan témákkal ismerkedhetnek meg az egy hét alatt, mint az állatok mozgása, az okostelefonok, okosvárosok, a titkosírás vagy az optika csodái. Az egy hét elteltével pedig a résztvevők oklevelet kapnak a gyermekegyetem elvégzéséről.

A 2.-5. osztályosoknak rendezett első turnust június utolsó hetében tartották, míg a 6.-8. osztályosoknak szóló második turnus július első hetében zajlik. A kezdeményezés kétségtelenül sikeres, hiszen komoly a túljelentkezés: ahogy az a BME oldalán olvasható, már a jövő évi rendezvényre is csak várólistás helyek maradtak.

Eredeti cikk: http://mno.hu/belfold/kisiskolasok-szazai-leptek-el-a-bme-t-1350817

Share

About the Author: