Szülőknek

A BME Gyerekegyetem kimondottan a 8-14 éves korosztály számára szóló nyári tábor, melyet 2015-ben a Műegyetem szervezett meg először Magyarországon. Az előadások és a foglalkozások 9:00 órakor kezdődnek, 16:00 óráig tartanak, a gyerekek felügyeletét 17:00 óráig tudjuk biztosítani. Mint szülő, természetesen elkísérheti gyermekét a rendezvényre, de a foglalkozásokon nem vehet részt.

A rendezvény utolsó napján, pénteken délután kerül sor a  „diplomaosztóra”, ahová a szülőket is szeretettel várjuk.

A Gyerekegyetem nyári tábort két turnusban tartjuk, az első turnust 2-5. osztályosok, a másodikat 6-8. osztályosok részére.

Tájékoztató a Gyerekegyetemre való jelentkezésről

A szervezőbizottság küldetésének tekinti, hogy minden évben új gyerekek kapcsolódjanak be a programba, és egyszer alsó, illetve felső tagozatos korukban a Műegyetemen tölthessenek el 5 napot.

Mivel egyik legfőbb célunk, hogy a gyermekek tudományok iránti érdeklődését hosszabb távon is fenntartsuk, ezért 2017-től pontgyűjtő rendszert vezetünk be. A pontgyűjtés részleteiről itt olvashat: www.gyerekegyetem.bme.hu/pontgyujtes

A nagy érdeklődésre való tekintettel  az adott évben nem tudjuk a nyári táboron való részvételt biztosítani azoknak a gyermekeknek, akik előtte való évben részt vettek a nyári Gyerekegyetemen. Az érintett szülők és gyermekek megértését köszönjük.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a  nyári táborokban részt vett gyermekek számára tavasszal és ősszel Gyerekegyetem Plusz néven szervezünk egy fél napos programot, melyről az érintetteknek értesítést küldünk.

Hogyan jelentkezhet?

A táboron való részvétel szándékát először jelezni kell egy előjelentkezéssel, ami az adott tábor előtti évben esedékes a honlap főoldalán megnyitott felületen. Ha a helyek beteltek, megnyitjuk a várólistás előjelentkezéseket is.

Az aktuális tábori év tavaszán minden előjelentkező értesítést kap, hogy a tábor időpontját ismerve jelentkezzen a táborra. A jelentkezési űrlapot levélben küldjük minden előjelentkező számára, ezzel elsőbbséget biztosítva néhány napig a jelentkezéshez.

A jelentkezések akkor válnak véglegessé, ha a tábor díja utalásra kerül a megadott határidőn belül, és a jelentkezés megfelel a kritériumoknak. Amennyiben maradnak még szabad helyek, azaz az előregisztráltak és a várólistások nem töltik ki a keretet, akkor a jelentkezést a további érdeklődők számára lehetővé tesszük. Amikor a keret betelt, megnyitjuk az előregisztrációt a következő évre, azaz akik helyhiány miatt lemaradnak, jelezhetik szándékukat, hogy szeretnének részt venni a következő évi gyerekegyetemen.

(Például a 2016-os táborra történő jelentkezés során elsőbbséget biztosítottunk annak a közel 800 gyermeknek, akik már 2015-ben, határidőig előregisztráltak a 2016-os táborra, és 2015-ben nem vettek részt a programban. Mivel a jelentkezési határidő után marad fent pár hely, a 2015-ben határidő után regisztráltaknak – várólistás előregisztráltak – ajánlottuk fel a részvételt.)

Mennyibe kerül?

Az öt napos rendezvény gyermekenként tervezetten 20-22.000 forintba kerül, amely magában foglalja a napi programot, felügyeletet, tízórait, meleg ebédet (a BME menzáján) és uzsonnát mind az öt napra. Továbbá tartalmazza a rendezvény minden kellékanyagát, szóróanyagát, ajándékát.

Egyéb információk

Kérjük a szülőket, hogy I. és IX. osztályosok ne jelentkezzenek.

A tábori csoportok beosztásánál nem tudjuk figyelembe venni az egyéni kéréseket (testvér, osztálytárs, barát).

Pólóméretek

Gyerek póló
Méret Szélesség Hosszúság
104 38 cm 45 cm
116 40,5 cm 50 cm
128 43 cm 55 cm
140 46 cm 60 cm
152 48,5 cm 65 cm
164 53,5 cm 72 cm
Felnőtt póló
Méret Szélesség Hosszúság
L 56 cm 74 cm
XL 61 cm 77 cm
XXL 66 cm 78,5 cm

 

Ha bármilyen kérdése adódna, vagy további információra van szüksége, írjon nekünk: gyerekegyetem@mail.bme.hu