Gyerekegyetem a BME-n? Mi az?

Egy öt napos rendezvény Neked, ha 8-14 éves (2-8. osztályos) vagy, ahol a hét folyamán bepillantást nyerhetsz az egyetemi életbe, különleges előadásokon vehetsz részt igazi nagy előadótermekben, kiscsoportokban pedig észbontó kísérleteket végezhetsz, új, esetleg eddig csak a filmekben látott dolgokkal találkozhatsz.

Az előadásokat és kiscsoportos foglalkozásokat egyetemi oktatók tartják, akiket mindenről kérdezhetsz, ami számodra érdekes, amire kíváncsi vagy. Mindez a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, hazánk egyik vezető felsőoktatási intézményében kerül megrendezésre.

A Gyerekegyetem nyári tábort két turnusban tartjuk, az első turnust 2-5. osztályosok, a másodikat 6-8. osztályosok részére.

Hogyan képzelheted el?

A rendezvény ugyanúgy van felépítve, mint az igazi egyetemi hallgatók napirendje. Lesznek nagyelőadások, ahol egyszerre 200-300 gyerek ül be az egyetemisták helyére, és hallgatja meg az előadást, lesznek kiscsoportos gyakorlati órák, ahol 20-23 gyerek barátságos légkörben egy vezetőtanárral együtt kutat, kísérletez, megfigyel és alkot.

A kis- és nagyelőadások között természetesen játékok és szabadidős foglalkozások várnak rád.

Napi beosztás

A program minden nap 8-kor kezdődik. Szülők elkísérhetnek a helyszínre, de az előadásokon, mint az igazi egyetemi életben is, csak a diákok vehetnek részt.

Elvárás

A gyerekegyetemen  nincsenek vizsgák, nincs tesztírás, nincs számonkérés. Csak az az elvárás, hogy kíváncsi legyél ez egyetemi életre, nyitott legyél  meglepő és varázslatos dolgokra. Érdekeljen az, hogy mitől ilyen a természettudományos és a műszaki világunk, és milyenné válhatna, mi van a dolgok mögött, amiket nem látunk, milyen új dolgok várnak a jövőben a világunkra, amik még csak fejlesztés alatt állnak.

Érdekeljen az, hogy…

  • Hova csap a villám?
  • Mitől „okos” egy város?
  • Mit tesz-vesz, aki tőzsdézik?
  • Lesznek-e repülő autók vagy űrvárosok?
  • Hogyan mozognak az állatok?
  • Mi a titkosírás és a matematika kapcsolata?
  • Hogyan építhető időtálló híd?
  • Milyen alkatrészekből épül fel egy mobiltelefon?
  • Milyen az intelligens gyurma?

Egyszóval, érdekeljen a világ működése, légy kíváncsi a kulisszatitkokra.

Bizonyítvány

A gyerekegyetem elvégzését természetesen igazoljuk számodra, természetesen nem olyan oklevéllel, mint amit az igazi egyetemisták kapnak, de büszkélkedhetsz vele, hiszen a korlátozott létszám miatt kevesen mondhatják majd ugyanezt el magukról, hogy részt vettek életük első kisegyetemén.

Bagoly diploma

Érdekelnek a tudományok és szereted a kihívásokat? Gyűjtsd a pontokat, amelyeket a gyerekegyetem nyári táborokon és a kapcsolódó évközi rendezvényeken kaphatsz, és Ezüst vagy Arany Bagoly diplomát szerezhetsz. A pontgyűjtésről részleteket itt olvashatsz.

Jelentkezés

A jelentkezéssel kapcsolatos információkat a Szülőknek szóló részben olvashatod.

Share