Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mielőtt e-mailt írna, kérjük olvassa el az alábbi kérdésekre adott válaszokat.

Ha elfelejtettem a jelszavamat az informatikai rendszerhez, mi a teendőm?

Az informatikai rendszer kezdőoldalán kattintson az „Elfelejtett jelszó” linkre, és kövesse az utasításokat.

Ha elfelejtettem az azonosítót az informatikai rendszerhez, mi a teendőm?

Ha egyszer már regisztrálta a rendszerbe a gyermeket, de elfelejtették az azonosítóját, ne regisztráljanak újra, hanem írjanak a gyerekegyetem@mail.bme.hu címre, és elküldjük az azonosítót.

Mit jelent a regisztráció az informatikai rendszerbe? Jelentkezést a Gyerekegyetem táborba?

A regisztráció NEM jelent jelentkezést sem a nyári táborba, sem más programra. A regisztráció érdeklődés jelzése a szervezők felé, hogy gyermeke szeretne részt venni a nyári táborban, illetve más, a BME által szervezett eseményeken. Hírlevél funkciót is ellát, minden regisztrált az informatikai rendszeren keresztül értesül az általunk szervezett vagy ajánlott eseményekről. (Automatikus e-mailt kap a rendszerből.) A jelentkezés csak a már regisztrált gyermekek részére biztosított.

Honnan tudom, hogy sikeresen jelentkeztem a nyári táborra vagy egyéb eseményre?

Az eseményre való jelentkezés (és a szükséges űrlap kitöltése) után egy automatikus visszajelzés jelenik meg, hogy „Az eseményre való jelentkezés sikeres”. Ebben az esetben Ön és gyermeke sikeresen jelentkezett. Ha a helyek beteltek, a jelentkezés gomb nem elérhető, az űrlapot nem is tudja kitölteni.

Sikeres jelentkezés után utalhatom a szülői hozzájárulást? (nyári tábor esetén)

A tájékoztató levélben megadott lépések alapján kell eljárnia. Ha sikeresen jelentkezett, akkor határidőn belül utalhatja a szülői hozzájárulás összegét, a sikeres teljesítésről a határidő lejárta után visszajelzést kap majd.

Az informatikai rendszerben rosszul szerepel a gyermekem neve, születési dátuma vagy évfolyama, mit tegyek?

Írjon a gyerekegyetem@mail.bme.hu e-mail címre, mert csak az adminisztrátor javíthatja ezt a hibát. A szülő e-mail címét Ön is módosíthatja a Profil menüpontban, ha változik.

Sikeresen jelentkeztem, de nem fizettem be a határidőig a részvételi díjat. Mi a teendőm?

Ha a határidőt/ket nem tartotta be, elveszíti a részvételi lehetőséget.

Új érdeklődő vagyok, de nem tudok regisztrálni a rendszerbe. Mit tehetek?

Lehetséges, hogy betelt az évente meghatározott regisztrációs létszám, melyet azért vezettünk be, hogy ne várakozzanak nagyon sokan a bejutási lehetőségre. Ha betelt a regisztrációs létszám, a honlapon is szerepel ez az információ, kérjük, ellenőrizze. Minden év tavaszán újra megnyitjuk a regisztrációs lehetőséget, ha az adott évre a jelentkezések lezárultak (várhatóan április 15-30. között).

Nem az a pontszám szerepel az informatikai rendszerben, ahogy én számolom a részvételi pontokat. Miért van ez?

Kérjük, a pontgyűjtés szabályairól olvassa el a www.gyerekegyetem.bme.hu/pontgyujtes tájékoztató anyagot, ha ezután is fennáll a hiba lehetősége, kérjük, írjon nekünk a gyerekegyetem@mail.bme.hu címre.

Összegyűjtöttük az Ezüst Bagoly diplomához szükséges pontokat, hol vehető át a diploma?

Erről külön értesítünk minden érintettet, a diploma átadására több gyermek részére egyszerre, ünnepélyes keretek között kerül sor.

Jól értettem, hogy 2-8. osztályos korban csak egyszer vehet részt gyermekem a BME Gyerekegyetem első és egyszer a második turnusában?

Igen, mivel célunk minél több új résztvevőt fogadni. De a Gyerekegyetem Plusz rendezvényekre meghívót küldünk minden korábbi táboros résztvevőnek, oda mindig szeretettel várjuk. Továbbá a többi, BME által szervezett gyerekeknek szóló rendezvényről is értesül majd, ahová szintén ellátogathat.

Ötödik osztályos vagyok. Ha most a kisebb korosztálynak szóló táborba jelentkezem, akkor a következő években részt tudok venni a nagyoknak szóló táborban is?

Igen, részt tud venni.

Regisztráltam az informatikai rendszerbe. Mikor tudok jelentkezni a táborba?

Minden év március folyamán megnyitjuk a jelentkezéseket azoknak, akik korábban regisztráltak az informatikai rendszerbe. A pontos időpontról levélben értesítjük. A nyári táborba addig tud jelentkezni, amíg a helyek be nem telnek.

Mikor regisztrálhatok új érdeklődőként?

A regisztrációt minden év tavaszán (várhatóan április 15-30. között) megnyitjuk az informatikai rendszer felületén, amíg a létszámkorlátot elérjük. Ez a lehetőség új érdeklődők/regisztrálók részére van. Ha betelt az előre meghatározott regisztrációs létszám, a regisztráció lehetőségét felfüggesztjük a következő év áprilisáig, és ezt az információt a honlapon is szerepeltetjük.

Mennyit kell várni, ha most regisztráltam ahhoz, hogy gyermekem részt vehessen a táborban?

Ez azon múlik, hogy időben sikerül-e majd jelentkeznie. Minden regisztrált gyermeket, aki jogosult a táborban való részvételre, előre értesítjük a jelentkezés lehetőségéről. Már a regisztráció évében tud jelentkezni addig, amíg a helyek be nem telnek. Ha nem sikerül, akkor következő évben ugyanígy járunk el.

Megtörténhet, hogy regisztráltam ebben az évben, de csak két év múlva jutok be a táborba?

Igen, nagyon nagy az érdeklődés, ezért érdemes a határidőket figyelni, és időben jelentkezni az adott eseményre, hogy ne kelljen éveket várni.

Három gyermekem van (8, 11, 13 évesek), mindhárman szeretnének menni a táborba. Külön regisztráljam őket?

Igen, minden gyermeket külön kell regisztrálni. Mivel más-más korúak, így nem is tudnak ugyanazon turnusba jelentkezni.

Valahol azt olvastam, hogy évente be kell lépni az informatikai rendszerbe, hogy híreket kapjak a Gyerekegyetemről és a jelentkezésről. Igaz ez?

Igen. Évente legalább egyszer be kell lépnie ahhoz, hogy ne kerüljön passzív állapotba a gyermek. A passzív állapot azt jelenti, hogy semmilyen jelentkezést nem tud kezdeményezni az oldalon, és híreket sem küldünk az eseményekről. Ha ez megtörténik, akkor az aktív állapot visszaállítását külön kérnie kell.

Share