Gyerekegyetem 2023

A 2023. évi BME Gyerekegyetem időpontja: 2023. július 10-14.

A BME Gyerekegyetem öt napos rendezvény 8-14 évesek részére (2-8. osztályos) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, hazánk vezető műszaki felsőoktatási intézményében. A gyerekegyetemen a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyetemi életbe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi nagy előadótermekben, kisebb csoportokban pedig észbontó kísérleteket végezhettek, új, esetleg eddig csak a filmekben látott jelenségekkel találkozhatnak.

A tábor felépítése

A program felépítése az igazi egyetemi hallgatók napirendjére hasonlít. Lesznek nagyelőadások, ahol egyszerre több mint 150 gyerek ül be az egyetemisták helyére, és hallgatja meg az előadást, lesznek kiscsoportos gyakorlati órák (szemináriumok), ahol 20-23 gyermek barátságos légkörben egy vezetőtanárral együtt kutat, kísérletez, megfigyel és alkot.

A kis- és nagyelőadások között játékokat és szabadidős foglalkozásokat szervezünk.

Első nap minden gyermek kézhez kapja a saját csoportja órarendjét, melyben szerepelnek azok a nagyelőadások és szemináriumok, amelyeken részt vesz.

Árak

Az öt napos rendezvény gyermekenként 49.000 forintba kerül 2023-ban, amely magában foglalja a felügyeletet, tízórait, meleg ebédet és uzsonnát mind az öt napra. Továbbá tartalmazza a rendezvény minden kellékanyagát, szóróanyagát és ajándékát, valamint a további Gyerekegyetem Pluszokon való ingyenes részvételt egészen nyolcadikos korig.

A jelentkezést csak akkor tudjuk véglegesíteni, ha a tábor költségeihez való szülői hozzájárulás beérkezik támogatásként a Pro Progressio Alapítvány alábbi számlaszámára:

Pro Progressio Alapítvány

Bankszámlaszám: CIB ZRt.  10700024-04310002-51100005

Utaláskor a megjegyzés rovatban feltétlenül tüntesse fel a gyermek nevét és GYIR azonosítóját!

Étkezés

A normál menü mellett egy fajta speciális menüt tudunk biztosítani, mely megfelel a leggyakrabb speciális igényeknek:

 • gluténmentes
 • laktózmentes
 • cukormentes

A speciális menü választását a jelentkezési lapon kell majd jelezni.

Napi beosztás

Gyülekező reggel 7:30 órától, a program minden nap 8:00-kor kezdődik és 16:00 óráig tart. Szülők elkísérhetik a gyerekeket a helyszínre, de az előadásokon, mint az igazi egyetemi életben is, csak a diákok vehetnek részt. A gyermekek felügyeletét, mozgatását a helyszínek között egyetemi hallgatók és doktoranduszok végzik. Gyerekfelügyeletet 16:30 óráig biztosítunk.

Első nap minden gyermek kézhez kapja a saját csoportja órarendjét, melyben szerepelnek azok a nagyelőadások és szemináriumok, amelyeken részt fog venni.

Elvárás

A gyerekegyetemen  nincsenek vizsgák, tesztírás, nincs számonkérés. Csak az az elvárás, hogy a gyermek kíváncsi legyen az egyetemi életre, nyitott legyen  meglepő és varázslatos dolgok befogadására.

Bizonyítvány

A gyerekegyetem végén a résztvevők “egyetemi oklevelet” kapnak, természetesen nem olyat, mint amit az igazi egyetemisták, de a gyermekek büszkélkedhetnek vele, hiszen a korlátozott létszám miatt kevesen mondhatják el magukról, hogy részt vettek életük első kisegyetemén.

Bagoly diploma

Mivel egyik legfőbb célunk, hogy a gyermekek tudományok iránti érdeklődését hosszabb távon is fenntartsuk, ezért a gyerekek nyolcadikos osztály végéig a rendezvényeken való részvételért pontokat gyűjthetnek, és Ezüst ill. Arany Bagoly Diplomát szerezhetnek.

A pontgyűjtés részleteiről itt olvashat: www.gyerekegyetem.bme.hu/pontgyujtes

Támogatók

 • Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME)

Szakmai együttműködő partnerek:

 • Morgan Stanley
 • Nokia Bell Labs
 • Poly-Universe
 • Logifaces
 • MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
 • Elas Kft.

Közreműködő partner:

 • Cerbona

Share