Gyerekegyetem 2021

A 2021. évi BME Gyerekegyetem időpontja: 2021. augusztus 23-27.

A BME Gyerekegyetem öt napos rendezvény 8-14 évesek részére (2-8. osztályos) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, hazánk vezető műszaki felsőoktatási intézményében. A gyerekegyetemen a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyetemi életbe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi nagy előadótermekben, kisebb csoportokban pedig észbontó kísérleteket végezhettek, új, esetleg eddig csak a filmekben látott jelenségekkel találkozhatnak.

A speciális körülmények miatt idén félnapos tábort szervezünk, a programok 8.00-13.00 óra között zajlanak, tízórai szünettel. (Gyerekfelügyeletet 14:00 óráig biztosítunk.)

A tábor felépítése

A program felépítése az igazi egyetemi hallgatók napirendjére hasonlít. Lesznek nagyelőadások, ahol minden gyerek egyszerre ül be az egyetemisták helyére, és hallgatja meg az előadást, lesznek kiscsoportos gyakorlati órák (szemináriumok), ahol 20-23 gyermek barátságos légkörben egy vezetőtanárral együtt kutat, kísérletez, megfigyel és alkot.

A kis- és nagyelőadások között játékokat és szabadidős foglalkozásokat szervezünk.

Első nap minden gyermek kézhez kapja a saját csoportja órarendjét, melyben szerepelnek azok a nagyelőadások és szemináriumok, amelyeken részt vesz.

Árak

Az öt napos rendezvény gyermekenként 22.000 forintba kerül 2021-ben. A díj magában foglalja a szakmai programokat, csoportvezetést, tízórait mind az öt napra, továbbá tartalmazza a rendezvény minden kellékanyagát, szóróanyagát, ajándékát, valamint a további évközi gyerekegyetem rendezvényeken való ingyenes részvétel lehetőségét..

A jelentkezést csak akkor tudjuk véglegesíteni, ha a tábor költségeihez való szülői hozzájárulás beérkezik támogatásként a Pro Progressio Alapítvány alábbi számlaszámára:

Pro Progressio Alapítvány

Bankszámlaszám: CIB ZRt.  10700024-04310002-51100005

Utaláskor a megjegyzés rovatban feltétlenül tüntesse fel a gyermek nevét és GYIR azonosítóját!

Befizetési határidő: 2021. június 20.

Étkezés

A félnapos rendezvényen a normál menü mellett egy fajta speciális tízórait tudunk biztosítani, mely megfelel az alábbi kritériumoknak, azaz a speciális ételek:

  • glutén mentesek ( a sűrítésekhez tápióka keményítőt használnak )
  • laktóz mentesek ( helyettesítő: kókusztej )
  • hozzáadott cukrot nem tartalmaznak ( helyettesítő: eritrit )
  • finomított étolajat nem tartalmaznak ( helyettesítő: kókuszzsír )
  • mesterséges színezéket és ízfokozót nem tartalmaznak.

A speciális étkezés választását a jelentkezési lapon kell jelezni.

Napi beosztás

Gyülekező reggel 7:30 órától, a program minden nap 8:00-kor kezdődik és 13:00 óráig tart. Szülők elkísérhetik a gyerekeket a helyszínre, de az előadásokon, mint az igazi egyetemi életben is, csak a diákok vehetnek részt. A gyermekek felügyeletét, mozgatását a helyszínek között egyetemi hallgatók és doktoranduszok végzik. Gyerekfelügyeletet 14:00 óráig biztosítunk.

Általános órarend

Első nap minden gyermek kézhez kapja a saját csoportja órarendjét, melyben szerepelnek azok a nagyelőadások és szemináriumok, amelyeken részt fog venni.

Általános órarend (2-5. osztályosok):

Általános órarend (6-8. osztályosok):

Elvárás

A gyerekegyetemen  nincsenek vizsgák, tesztírás, nincs számonkérés. Csak az az elvárás, hogy a gyermek kíváncsi legyen az egyetemi életre, nyitott legyen  meglepő és varázslatos dolgok befogadására.

Bizonyítvány

A gyerekegyetem végén a résztvevők “egyetemi oklevelet” kapnak, természetesen nem olyat, mint amit az igazi egyetemisták, de a gyermekek büszkélkedhetnek vele, hiszen a korlátozott létszám miatt kevesen mondhatják el magukról, hogy részt vettek életük első kisegyetemén.

Bagoly diploma

Mivel egyik legfőbb célunk, hogy a gyermekek tudományok iránti érdeklődését hosszabb távon is fenntartsuk, ezért 2017-től pontgyűjtő rendszert vezettünk be.

A pontgyűjtés részleteiről itt olvashat: www.gyerekegyetem.bme.hu/pontgyujtes

Share