Blog

“Az elmúlt évek legnagyobb egyetemi innovációja”

2017. április 26.

Félezren jöttek el a BME Gyerekegyetem Plusz elnevezésű hétvégi előadásaira a Műegyetem Q épületébe.

Súlypont és mágiák – e két témáról hallgattak kísérletekkel is fűszerezett előadást a BME gyerekegyetemistái, akik szüleikkel, nagyszüleikkel keresték fel az intézményt. Megérkezéskor már használhatták frissen elkészült plasztikkártyáikat, amelyekkel most még csak az elektronikus regisztrációt és a beléptetést gyakorolhatták, a későbbiekben azonban pontgyűjtésre is használhatók.

Teljes cikk: http://www.bme.hu/hirek/20170426/Az_elmult_evek_legnagyobb_egyetemi_innovacioja

 

Read More

A BME legjobb tanáraitól, tudósaitól kapnak érdekes ismereteket

(bme.hu)

Idén újra elindult a BME Gyerekegyetem, két turnusban közel 700 gyermek hallgat előadásokat és vesz részt kiscsoportos foglalkozásokon.

Mennyi idő alatt árasztaná el Budapestet egy nagy árvíz? Mikor várható ilyen? Miért sós a tenger? Mi az a cunami? Miből van a vörösiszap, és miért szakadt át a gát Kolontáron? – záporoztak a kérdések Józsa János felé a gyerekegyetem nyitónapján, amelyen a BME rektora a víz erejéről beszélt a nyári tudományos tábor első előadásán.

(tovább…)

Read More

Gyerekegyetem Plusz 2015. november 28.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ez év november 28-án a Tudományok Ünnepe Rendezvénysorozat elemeként ismét megnyitja kapuit az általános iskolások számára, ezúttal Gyerekegyetem Plusz néven azoknak, akik részt vettek az idei évben a Gyerekegyetem egy hetes táborban, valamint a 2015-ös várólistán lévő 135 gyermeknek. (tovább…)

Read More

Az iskola, ahol a nyári szünetben is tolonganak

Ha Google-ös bögréből lehet inni, tegezni lehet a tanárokat, rögtön ki lehet próbálni a tudást, és a lényeg a józan ész, akár a nyári szünetet is feláldozzák a gyerekek, hogy fizikát vagy programozást tanulhassanak. Idén először rendezett Gyerekegyetemet a Műegyetem, és másodjára szervezett nyári iskolát a kifejezetten lányokat programozni tanító SKOOL. Elképesztően népszerűek, pedig fizetni is kell értük. Megnéztük, miért.

(tovább…)

Read More