Gyerekegyetem 2020

A BME Gyerekegyetem öt napos rendezvény 8-14 évesek részére (2-8. osztályos) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, hazánk vezető műszaki felsőoktatási intézményében. A gyerekegyetemen a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyetemi életbe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi nagy előadótermekben, kisebb csoportokban pedig észbontó kísérleteket végezhettek, új, esetleg eddig csak a filmekben látott jelenségekkel találkozhatnak.

A 2020-as tábor időpontjai:

I. turnus: 2020. július 6-10-ig a jelentkezés pillanatában 2-5. osztályos gyermekeknek

II. turnus: 2020. július 13-17-ig a jelentkezés pillanatában 6-8. osztályos gyermekeknek

A jelentkezést március-április folyamán indítjuk a regisztrált gyermekek számára. A jelentkezés menetéről részletesen itt olvashatnak.

A tábor felépítése

A program felépítése az igazi egyetemi hallgatók napirendjére hasonlít. Lesznek nagyelőadások, ahol egyszerre több mint 300 gyerek ül be az egyetemisták helyére, és hallgatja meg az előadást, lesznek kiscsoportos gyakorlati órák (szemináriumok), ahol 20-23 gyermek barátságos légkörben egy vezetőtanárral együtt kutat, kísérletez, megfigyel és alkot.

A kis- és nagyelőadások között játékokat és szabadidős foglalkozásokat szervezünk.

Első nap minden gyermek kézhez kapja a saját csoportja órarendjét, melyben szerepelnek azok a nagyelőadások és szemináriumok, amelyeken részt vesz.

Árak

Az öt napos rendezvény 2020-ban gyermekenként 32.000 forintba kerül, amely magában foglalja a felügyeletet, tízórait, meleg ebédet és uzsonnát mind az öt napra. (Indokolt esetekben és kérés esetén kedvezményt tudunk biztosítani a rászoruló családoknak.)

Továbbá tartalmazza a rendezvény minden kellékanyagát, ajándékát és váltópólót, valamint a Gyerekegyetem Pluszokon való ingyenes részvételt.

A tábor lemondására és a befizetett összeg visszatérítésére legkésőbb 2020. június 15-ig van lehetőség, írásban és indoklással jelezve a gyerekegyetem@mail.bme.hu címen.

Étkezés

A normál menü mellett egy fajta speciális menüt tudunk biztosítani, mely megfelel az alábbi kritériumoknak, azaz a speciális ételek:

  • glutén mentesek ( a sűrítésekhez tápióka keményítőt használnak )
  • laktóz mentesek ( helyettesítő: kókusztej )
  • hozzáadott cukrot nem tartalmaznak ( helyettesítő: eritrit )
  • finomított étolajat nem tartalmaznak ( helyettesítő: kókuszzsír )
  • mesterséges színezéket és ízfokozót nem tartalmaznak.

A speciális menü választását a jelentkezési lapon kell jelezni.

Napi beosztás

Gyülekező reggel 7:30 órától, a program minden nap 8:30-kor kezdődik és 17:00 óráig tart. Szülők elkísérhetik a gyerekeket a helyszínre, de az előadásokon, mint az igazi egyetemi életben is, csak a diákok vehetnek részt. A gyermekek felügyeletét, mozgatását a helyszínek között egyetemi hallgatók és doktoranduszok végzik.

Általános órarend

Első nap minden gyermek kézhez kapja a saját csoportja órarendjét, melyben szerepelnek azok a nagyelőadások és szemináriumok, amelyeken részt fog venni.

Elvárás

A gyerekegyetemen  nincsenek vizsgák, tesztírás, nincs számonkérés. Csak az az elvárás, hogy a gyermek kíváncsi legyen az egyetemi életre, nyitott legyen  meglepő és varázslatos dolgok befogadására.

Bizonyítvány

A gyerekegyetem végén a résztvevők “egyetemi oklevelet” kapnak, természetesen nem olyat, mint amit az igazi egyetemisták, de a gyermekek büszkélkedhetnek vele, hiszen a korlátozott létszám miatt kevesen mondhatják el magukról, hogy részt vettek életük első kisegyetemén.

Bagoly diploma

Mivel egyik legfőbb célunk, hogy a gyermekek tudományok iránti érdeklődését hosszabb távon is fenntartsuk, ezért 2017-től pontgyűjtő rendszert vezettünk be.

A pontgyűjtés részleteiről itt olvashat: www.gyerekegyetem.bme.hu/pontgyujtes

Share